Блогът на админ

Педометър и крачкомер за Android

Понеже реших да започна да ходя повечко, защото натрупах доста кила зимата, реших да напиша и едно малко приложение - крачкомер, което ще ми помогне. Вярно, има и други, но защо да не използвам моето - хем ще науча нещо ново докато го правя, хем ще ми помогне в спортуването. Ето го, дано и на някои от Вас е полезно :)
 
педометър и крачкомер за Android устройства
Педометърът, или крачкомер, както е известен на повечето, е устройство открито което измерва броя на крачките, които човек е направил и измерва също колко километра е изминал човек.


Този крачкомер използва акселерометъра на Вашето устройство, за да измери крачките Ви. Преди използването му е препоръчително да настроите чувствителността, понеже всяко устройство има различен хардуерен акселерометър и стойностите се различават. Също така чувствителността зависи от дейността, която извършвате - ходене, бягане или подскачане.


Добавен бутон пауза, както и калории - в менюто за настройки моля изберете теглото си, така че можете да получите най-добрите резултати за изгорените калории.


Добавени са нови функции - бутона Запис, за да запазите Вашите ежедневни стъпки. Ако ежедневните стъпки са по-малко или равни на запазените, то приложението ще ви информира, че вече сте запаметили днешните стъпки.


Добавен графика - вече можете да видите дневния си за напредък на диаграма, като ви помага да визуализирате вашия напредък.


Имате на разположение, за момента, 4 цвята за фон - зелен, син, червен и лилав, за да си настроите крачкомера според вкуса.


Установено е, че общият сбор от крачки, които е здравословно да се направят на ден, са 10 000 или общо от 5 до 8 километра, но се водят спорове за истинността на това твърдение.

Съвети за сериозни запознанства

Съвети за сериозни запознанства

Съвети за сериозни запознанства от експерти

Ако сте заинтересовани да се впуснете във връзка, която с времето може да доведе до по-сериозни взаимоотношения то Вие трябва да подхождате към всяка среща така, че да сте готови за такава по-сериозна връзка. Докато една по-лоша среща не би могла да влоши взаимоотношенията при една двойка, евентуално готови да направят по-сериозна крачка, то поредица от лоши запознанства(или срещи с дадения човек) могат да доведат до враждебност, подозрение и недоверие - все характеристики, които не изграждат стабилни основи в една сериозна връзка. Тези съвети за запознанства и срещи биха могли да Ви помогнат да изградите стабилна, комфортна и щастлива връзка още от самото начало.

  • Бъдете честни с партньора си – ако нещо, което той/тя обича да прави на Вас не ви доставя удоволствие, по-добре им кажете и обяснете защо така, че те да Ви разберат. Така ще можете да се ориентирате към търсенето на други занимания, които ще доставят удоволствие и на двама ви.
  • Бъдете честни към партньора си относно Вас самите – винаги се обличайте, говорете и дръжте така, както Ви харесва на Вас. Ако наистина се интересувате от нещо повече от приятелство с дадения човек, то му дайте да Ви опознае такъв, какъвто сте. Не правете грешни илюзии за Вас самите, защото те могат да доведат до по-сериозни проблеми в бъдеще за неща, които на пръв поглед сега изглеждат незначителни и може да се наложи да коригирате после.
  • Ясно си изразете намеренията спрямо дадения човек. Докато Вие може и да се интересувате от сериозна връзка, то човекът до Вас може да иска да сте само приятели. Замислете се колко много главоболия може да Ви създадът тези разминавания за в бъдеще. Ако е така дали пък не е по-добре да потърсите друг човек, или сте готови на всичко да се борите за него/нея?
  • Опитайте се да излизате от време на време на по-осамотени срещи – такива, каквито ще покажат ясно дали се чувствате комфортно когато сте заедно насаме. Тиха вечер, гледайки филми или разходка в парка вечер, а дори и разделяне на задачи като покупки, могат да Ви дадат усещането за това как съвместния Ви живот би протекъл.
  • Дискутирайте и разрешавайте проблемите още с настъпването им, вместо да ги отлагате за по-късно. Много хора имат чувството и вярват, че проблемите ще се решат от само себе си, но това не е така. Човекът до Вас винаги ще си има едно на ум за случилото се и, независимо дали той/тя е прав/права, тяхната гледна точка явно е друга и вие заедно трябва да стигнете до решението.
  • Насладете се на връзката си. Не бързайте със сватбата, дори и на двама ви много да ви се иска. Опознайте се един-друг и се насладете на свободата на връзката, като в същото време изучете партньора си по-задълбочено. Ако ви е писано, то повечето време прекарано заедно ще се отплати в дългосрочен план

Keywords: сериозни,запознанства,seriozni zapoznanstva,любов,обич, връзки, сериозни запознанства


Keep It Safe 2 - новата ни игра за Android и iOS

Keep It Safe 2

Keep It Safe 2 - android and ios game

 

 Новата ни игра за Android, iPhone и iPad, Keep it Safe 2, вече е налична за изтегляне от Google Play и iTunes :) .

 --------------------------------------------------------------------------------------------------

Keep It Safe, на български "Пази товара", е игра в симулиран физичен свят, където играчът поема контрол над  превозно средство, като целта е да доставите товара до крайната му дестинация, като по този начин трупате финанси, чрез които можете да отключите други камиони, подобрения или нива.


Играта предоставя:


-Физически свят, което я прави още по-забавна
-5, за момента, различни превозни средства: кола-пикап, по-голяма кола, два пикапа и камион
-Ремарке може да бъде прикачено към всяко едно от превозните средства, без камиона, след като бъде отключено.
-Подобрения за колите - тунинговайте автомобила, за да се справите по-лесно с препятствията.
-4 (за момента) различни нива.
-Лесно управление с два педала - газ и спирачка / обратен ход.
-Различни товари, всеки с уникални качества.
-Красиви и оригинални графики, нарисувани от мен.
 


Надявам се играта да ви хареса. Ще я подобрявам с времето. Приятна игра :) .


Road Rush Racing - игра за Android и iOS

Road Rush Racing - Android and iOS gameRoad Rush Racing

Новата ни игра за мобилни устройства с Android операционна система, а скоро и за iOS - Road Rush Racing

Дано ви хареса, приятели :)

Android version

iOS version

--------------------------------------------------------------------------------

Състезавайте се с червената количка по магистралата, избягвайки трафика, стреляйки другите автомобили, за да набирате точки, които после ще можете да публикувате в класациите и накарайте останалите да завиждат!


-Можете да стреляте от два автомата едновременно
-Получавате бонуси за близко разминаване, висока скорост и унищожени автомобили
-Пикап с картечница ще стреля по Вашата кола
-3 живота, всеки с кръв. Опитайте се да оцелеете колкото се може по-дълго!
-Сравнявайте резултатите с приятелите си и с всички останали
-Различни автомобили в трафика, всеки даващ различни точки
-Контрол над автомобила се осъществява изцяло с накланяне на устройството Ви.

--------------------------------------------------------------------------------

An arcade style car racing game where you take control of a red sports car with mounted machine guns on the hood. Tilting the device forward or backward will make the car accelerate or decelerate, while tilting it sideways will make it turn. Going of the track / highway will make you lose health. Race through traffic, shoot your opponents, blow up other vehicles and get the highest score possible, then publish it on the leaderboards so that people may envy you and try to be as good as you are.


In the game you can:


-Shoot bullets from two machine guns simultaneously
-Gain bonuses and increase your score by close overtaking vehicles, shooting them, maintaining a high speed and more.
-3 lives for every attempt to beat your previous high score.
-Compare your highscore with the world trough leaderboards either on Android or iOS powered devices.
-Nice, custom drawn graphics.
-Different opponents, each giving different rewards.
-Opponents, shooting at you from a pickup truck, will give you ammo if destroyed.
-Nice music and sound effects
-Full control of the car, by tilting your mobile device.Навигатор на Етикети