админ: Педометър и крачкомер за Android

Педометър и крачкомер за Android

24 Май 2015 час 13:20
Понеже реших да започна да ходя повечко, защото натрупах доста кила зимата, реших да напиша и едно малко приложение - крачкомер, което ще ми помогне. Вярно, има и други, но защо да не използвам моето - хем ще науча нещо ново докато го правя, хем ще ми помогне в спортуването. Ето го, дано и на някои от Вас е полезно :-)

 

педометърикрачкомерзаAndroidустройстваПедометърът, или крачкомер, както е известен на повечето, е устройство открито което измерва броя на крачките, които човек е направил и измерва също колко километра е изминал човек.


Този крачкомер използва акселерометъра на Вашето устройство, за да измери крачките Ви. Преди използването му е препоръчително да настроите чувствителността, понеже всяко устройство има различен хардуерен акселерометър и стойностите се различават. Също така чувствителността зависи от дейността, която извършвате - ходене, бягане или подскачане.


Добавен бутон пауза, както и калории - в менюто за настройки моля изберете теглото си, така че можете да получите най-добрите резултати за изгорените калории.


Добавени са нови функции - бутона Запис, за да запазите Вашите ежедневни стъпки. Ако ежедневните стъпки са по-малко или равни на запазените, то приложението ще ви информира, че вече сте запаметили днешните стъпки.


Добавен графика - вече можете да видите дневния си за напредък на диаграма, като ви помага да визуализирате вашия напредък.


Имате на разположение, за момента, 4 цвята за фон - зелен, син, червен и лилав, за да си настроите крачкомера според вкуса.


Установено е, че общият сбор от крачки, които е здравословно да се направят на ден, са 10 000 или общо от 5 до 8 километра, но се водят спорове за истинността на това твърдение.Сподели

Добави коментар

Гости нямат право на тази услуга. Моля, влезте.

Оценка

Вашата оценка: 0
Общо: 0 (0 гласове)