Милена: Когато кавичките умряха

Когато кавичките умряха

29 Ян 2015 час 18:31

Кога умряха двете запетайки в началото и в края на думата или израза?


Когато всичко се превърна в една безкрайна кавичка. Когато я отворихме и започнахме да лъжем, да лъжем с оправданието, че сме в “кавички“ и забравихме да ги затворим. Забравихме да затворим лъжите и те се превърнаха в истински. Като осъдени затворници, пуснати на свобода от небрежност и невнимание. От нашата собствена Вина.


 


На света няма нищо ново и поради това започнахме да слагаме старите неща в кавички за да им придадем нов смисъл. Събрахме ирония, горчилка, лицемерие и още щипка неприязън и наслагахме кавички на всичко. Започнаха да никнат навсякъде. Настана епидемия! Истински грип… За многоточието друг път… И тъй като заразата, излязла извън контрол, не подбира своя преносител, а просто има за цел да оцелее, веднъж идентифицирала се като такава, се лепва на абсолютно всичко. Така кавичката започна да облича и истината.


 


Днес, всичко и нищо е в кавички. Кавичките станаха безмислени. Човек, който е навсякъде и никъде е безмислен. Същото е и с персоната на двойната запетая. Тя загуби ролята си. Някой да я е срещал напоследък? Освен около думи, които и компетентните не биха разпознали като преносни или думи-чуждици, за да се подчертае, че „ние искахме да използваме родна дума, но поради невъзможност на умствения капацитет, се принудихме да сложим чуждица и заради това се извиняваме с кавички „в кавички“ “!


 


Кавичките се състоят от ДВЕ запетайки. Нима това не предполага нейната двуличност?! Започва се с двулично и се завършва с двуличност симетрично. И така е прието. А какво става ако нарушиш граматическото правило? Ако започнеш с двуличност и завършиш с истината? Или още по-лошо, да започнеш с истината, а да завършиш с двуличност? Получава се просто една недовършена кавичка…още известна като лъжа.


ТУК  можете да прочетете още от мен!Сподели

Добави коментар

Гости нямат право на тази услуга. Моля, влезте.

Оценка

Вашата оценка: 0
Общо: 0 (0 гласове)

Етикети


Wildcard SSL Certificates