На какво попаднах вчера - За интернет и любовтаНа какво попаднах вчера - За интернет и любовта

Greta

2 Ное 2014 час 15:19
Не знам за вас, но аз съм имала връзка от запознанство по Фейсбук и, макар и раздялата да беше трудна в края, имаше много добри моменти, така, че не съм изцяло съгласна с мнението, което цитирах.
Цитирам (Greta * Nov 2, 2014 15:19)
Съкратиха ли социалните мрежи пътя до леглото или доведоха до страх от обвързване и невъзможна интимност? Определено социалните мрежи оказаха огромно влияние върху любовта и връзките, но в каква насока?

Съвсем наскоро мои познати, запознали се съвсем случайно преди две години във Facebook, си казаха „Да“ пред олтара. Изглеждаха лудо влюбени , лика прилика са си и олицетворяват двете идеално пасващи си половини в едно съвършено цяло. Но ми се струва, че те са едно хубаво изключение, отколкото добре познат сценарий. Не винаги търсенето на любов по Интернет е успешно .
По-реалистично е да се каже, че социалните мрежи доведоха до страх от обвързване и невъзможността за изграждане на отношения. Социализацията извън социалните мрежи е нещо, което болезнено много куца. Хората се „лайкват“, „прегръщат“, „сръчкват“, „усмихват“, „целуват“, „канят се на събития“, „смеят и коментират снимките“, но само онлайн. Обикновено връзките и приятелите в социалните мрежи си остават единствено във виртуалното пространство и никога не излизат от компютъра. Може би, разочаровани от миналите си любовни връзки, хората се чувстват далеч по-комфортно да бъдат със статус „обвързани“ във Facebook – без опасността да бъдат наранени и отхвърлени, и в същото време не се чувстват самотни.
И докато една от основните цели на социалните мрежи и сайтове за запознанства беше да събират хората, то ефектът им тотално се преобърна и доведе до отчуждението им, a най-съкровените чувства започнаха да се изразяват предимно със средствата на онлайн комуникацията. Но „сендването“ на прегръдки и „постването“ на целувки не може да замени реалните им еквиваленти.
А, ако се радвате на щастлива връзка с любимия човек , то социалните мрежи, стига да им позволите, могат да предизвикат пропукването на иначе добрите ви взаимоотношения с партньора. Някои двойки се изживяват като детективи, следейки половинките си онлайн, влизайки в профилите им в различни сайтове, наблюдавайки с кого си комуникират и прочие. Всичко това води до излишна ревност, спорове, изкуствено създадени проблеми и дълбоки пробойни в доскоро щастливия ви семеен живот.
Не мисля, че в миналото, при липсата на социални мрежи и сайтове за запознанства, е бил по-малък броят на влюбените . Просто са се намирали по различен начин. Днес каналите за запознанства са много, но имат своите странични ефекти.

За интернет и любовта
Редактирано от Greta 2 Ное 2014 час 15:29

Wildcard SSL Certificates